Toernooien

 

Op dit moment organiseerd Bowling Vereniging Boekel een drietal toernooien. Hieronder een korte omschrijving van de verschillende toernooien.

 

Familie/vriend toernooi


Aan het Familie/vriend toernooi kunnen alle leden van de vereniging deelnemen, samen met een familielid of vriend die geen lid is van de vereniging of NBF. In de voorronde’s wordt het gemiddelde van de ‘niet-bowler’ berekend en daarmee ga je de finalerondes in. Een leuke gelegenheid om anderen kennis te laten maken met onze sport.

 

Clubkampioenschappen

 

Ieder jaar worden de Clubkampioenschappen van Bowling Vereniging Boekel gehouden. Deze bestaat uit drie onderdelen. Allereerst zijn er de dubbels. Er worden doorgaans vier games gegooid met door teams bestaande uit twee spelers, het tweetal dat de meeste punten bij elkaar gooit wint dit onderdeel. Daarna worden nog een zes individuele games gegooid. Hieruit volgt een ranglijst m.b.t. de ‘scratch’-score, de scores die gegooid zijn exclusief handicap. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan hier bij zowel de mannen als de vrouwen een bepaald aantal spelers naar de finale. Voor de overige deelnemers wordt nu de handicap bij hun scores opgeteld en hieruit ontstaat, ook weel afhankelijk van het aantal deelnemers, een handicapfinale. In beide finales tellen de tien reeds gegooide games mee en worden er nog eens vier extra games gegooid. Wie hierna, zowel scratch als met handicap, de hoogste score heeft behaald, mag zich Clubkampioen noemen.

Voor inschrijvingen en nadere informatie, zie het informatiebord in Bowling Nia Domo.

 

Knock-Down toernooi

 

In de eerste ronde van het Knock-Down toernooi gooien alle deelnemers een aantal games, om een ranglijst te krijgen. Afhankelijk van het aantal deelnemers gaan een bepaald aantal mensen door naar de tweede ronde, daarin wordt in poules van vier bowlers gestreden om twee plaatsen in de volgende ronde. De twee die hierin het hoogste gooien, inclusief handicap, gaan door naar de volgende ronde. Zo gaat dit door totdat er slechts twee spelers over zijn, zij spelen de finale en de winnaar is uiteraard kampioen.